"Ju mer jag ser av människorna ju mer älskar jag mina hundar"

Vi bor i ett hus i Upphärad. Det ligger 20 km utanför Trollhättan. Så vi har nära till skogen, bara 200 meter från huset. Det är härligt för där tar vi våra promenader på dagarna. Där finns det många härliga stigar att gå på. Gott om djur finns det, hare, räv, grävling, hjort, en och annan älg. Så det finns en del doftspår i naturen.

Våran husse heter Bosse och jobbar som tekniker på Volvo i Göteborg. Pendlar varje dag till jobbet. Han är gift med våran matte Christina. Hon jobbar deltid inom åldringsvården i Trollhättan. Så vi är inte ensamma så länge på dagarna.

De har alltid haft många djur. Mesta dels hundar. Tagit hand om hundar som inte haft det så bra. Hundar som blivit till åren och inte passat in i sin miljö. Det har blivit ett antal olika raser under årens lopp.

De satt en kväll hemma hos en av sina döttrar och tittade i en tidning. Där hittade de en annons som handlade om en hundras, Landseer. Rasen Landseer hade de aldrig hört talas om. Ingen annan i deras omgivning. Sedan var det bara att läsa hundböcker, leta efter rasen på Internet. De ringde Svenska Kennelklubben. Man hittade information om rasen överallt, från andra rasklubbar i andra länder, andra kennlar i Sverige och utomlands. Det finns ju en trevlig historik om rasen Landseer.

Så nu blev de verkligen intressade av rasen. Vad fanns det uppfödare av rasen i Sverige. Och var finns dessa? Matte ringde och pratade med olika kennlar. Matte och husse fastnade för en kennel i Skåne, Kullarnas Kennel. De åkte dit för träffa rasen Landseer i verkligheten. Inte bara titta på bilder och läsa om oss i böcker.
Där fick de träffa denna underbara ras. Nu var de fast.

Det är tur att de har ett stort hus. Vi behöver ha lite plats i huset. Men vi kan göra oss "små". Som när vi alla hundar hoppar upp i mattes och husses säng. Vi får plats allihop i sängen.

 

Om våran kennel

 

Våra hundar är med oss 24 timmar om dygnet. Vi har inget hundhus som oftast förknippas med en kennel. Hundarna är ju våra "barn" så alla är inne i huset tillsammans med oss. Valparna som föds här blir bra socialt anpassade eftersom de växer upp tillsammans med oss och de andra hundarna. De lär sig hemmets alla ljud, t.ex. dammsugare, radio, tv, främmande röster, m.m. Mycket kärlek och omtanke får de. På så vis får de lättare att anpassa sig till sitt nya hem när de är 8 veckor gamla.

Våra fyrbenta familjemedlemmar